Subscribe

Blogger'da neyin nesiymiş,kimin fesiymiş?

Blogger Tarihi ve Blogger Hakkında

Blogger, blog dağıtımı yapan internetteki ilk sitedir. 1999 yılında Pyra Labs tarafından geliştirilmiştir. İlk zamanlarında ücretsiz blog dağıtımı yaparak kullanıcıların beğenisini toplamıştır. Yüz binlerce kullanıcıya ulaşmıştır. 2002 yılında Google Blogger’ı satın almak için teklif sundu. Ve Blogger artık Google’ındı. Ve aradan geçen bu 6 yılda bloglardaki büyük yükselişin de etkisiyle 2 milyondan fazla kullanıcıya sahip bir Blogger ortaya çıktı.



Blogger şu anda onlarca dil desteğiyle kullanıcılarına hizmet vermektedir. Ve bu özellikleri ile dünyada en çok girilen ilk 10 siteden birisidir. Her gün yaklaşık olarak 20 milyon ziyaretçi almaktadır.

  1. Blogger nedir?

Blogger ücretsiz blog dağıtımı yapan bir sitedir. Herhangi bir Google hesabınız ile sisteme üye olup çok rahatlıkla istediğiniz isimdeki blog adresini (eğer başkası almadıysa) kendi adınıza kaydedip kullanabiliyorsunuz. Blog aldığınızda adresiniz “siteadı.blogspot.com” şeklinde olacaktır.
  1. Blogger neden bu kadar çok tutuluyor?

Çünkü Blogger Google’ın sevdiği bir sistemdir. Sayfaları çok hızlı indexlenir, Googlebotlar Blogger sayfalarında gezer durur. Bu yüzden de çok hızlı bir indexlenme oranı yakalanmaktadır. Bloglar otomatik olarak SEOlu açılıyor. SEOya çok uygun bir yapısı bulunmakla birlikte sık güncellenen, içeriği kaliteli bir site ile yada kısa yoldan spam ile çok rahat ve hızlıca büyük Hitler kazanabilirsiniz.
  1. Blogger’ın başka ne özellikleri var?

Blogger’da bloglarımızın temalarını istediğimiz şekilde değiştirebiliyoruz, daha değişik tasarımlı, daha kullanışlı temalar yaratabiliyoruz. Tabi bunun için xhtml, css vb. bilmek gerekiyor. Blogger’da widgetler otomatik olarak oluşturulabiliyor, etiket sistemi, linkleme sistemi zaten hazırda bulunuyor. İsterseniz html olarak istediğiniz reklamları, kodları siteye ekleyebiliyorsunuz. Tema bölümünde tema elementlerini site şablonu üzerinde taşıyarak istediğiniz yere koyuyorsunuz ve bu sayede tema kodlarıyla uğraşmanıza gerek kalmıyor.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More