Subscribe

Uzak Masaüstü Bilgisayar Bağlantısı Kurun

İstanbul’da yaşayan bir bilgisayarcı Türkiye’nin diğer ucundaki bir şehirde yaşayan bir kişinin bilgisayarına girerek o kişinin karşılaştığı sorunu çözmesi çok zevkli ve heyecanlı bir iş. Ben bu şekilde daha önceden İstanbul’dan Giresun, Ankara, İzmir gibi şehirlerde yaşayan arkadaşlarımın bilgisayarına girdim ve sorunlarını çözmelerine yardımcı oldum.




Genel olarak bilgisayara, internete, teknolojiye merak sarmış insanlar bu tarz konuları her zaman merak etmiştir. “Acaba nasıl oluyorsa bağlanıyorlar ayrı şehirdeki ya da ülkedeki kişinin bilgisayarına?” işte bu sorunun cevabını bulacaksınız bu yazıda.



Bilgisayar ile biraz haşır neşir olanlar belki bilirler bu programı. Bu program istediğiniz şehirdeki ya da dünyanın herhangi bir yerindeki bir bilgisayara oturduğunuz yerden erişmenizi ve o bilgisayar üzerinde istediğiniz işlemi yapmanızı sağlıyor. Programımızın adı Teaviewer. Demo sürümü olarak kullanıcılarına dağıtılan bir program ve kullanışlı. Başka bir bilgisayara format atabilmek dışında hemen hemen birçok işlemi yapabiliyorsunuz. Karşı tarafın bilgisayarına girip onun masaüstünü görüp yönetebiliyor, klavye ve mouse’nu kullanabiliyor, görev yöneticisini dahi açıp işlemler yapabiliyorsunuz.



Teaviewer programı ile kuracağınız uzak masaüstü bağlantısı elbette ki sizin bilgisayarızın ve internet bağlantızın hızına göre yavaş ya da hızlı olacaktır. Program sayesinde bağlandığınız bilgisayar ile dosya alışverişinde bulunabiliyorsunuz. Karşı tarafın bilgisayarını tamamen kendi bilgisayarınızmış gibi yönetebiliyorsunuz. Program aracılığı ile karşı tarafa bağlandığınızda browser penceresi gibi bir pencerede karşı tarafın bilgisayarını görüntülüyosunuz. Oldukça kullanışlı ve işe yarayan bir program.



Programdan kısaca bahsedeyim. Aşağıdaki ekran görüntüsündeki 1 numaralı alan sizin ID numaranız ve 2 numaralı alanda sizin parolanız. Bunlar ne işe yarıyor? Bu ID ve parolanızı karşı tarafa göndererek kendi bilgisayarınıza girmesi için karşı tarafa izin vermiş oluyorsunuz. Yani karşıdaki her istediği zaman sizin bilgisayarınıza giremiyor. ID sabit kalıyor ama şifre programı her kapatıp açtığınızda kendiliğinden değişiyor. Bu özelliğide güvenlik açısından oldukça iyi. 3 numaralı alana ise karşı tarafın bilgisayarına girmek için kullanıyorsunuz. Karşı tarafa ait ID’yi oraya yazıyor “Connect to partner” butonuna bastıktan sonra karşınıza çıkan ekrana karşı tarafın size verdiği şifreyi yazarak bağlanıyorsunuz bilgisayara.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More