Subscribe

8 kat daha hızlı bir Opera!

Yeni Opera şimdi de Mac için

        Hızıyla şaşırtan ve Chrome'u bile geçen Opera'nın yeni sürümü bir adım daha ilerledi: İndirin!
     Opera internet tarayıcının en son beta sürümü olan Opera 10.50 beta, hem PC hem de Mac kullanıcılarının denemesi için indirmeye sunuldu.


Opera, 10 sürümü ile kullanıcıları şaşırtmıştı ama esas şaşırtan 10.50 beta sürümü oldu. Tarayıcının geliştiricileri bu sefer hıza ağırlık verdi ve yepyeni bir JavaScript motoru olan Carakan'ı kullandı. Bu değişiklik, Opera'nın ifadesiyle "Opera 10'dan 8 kat daha hızlı"


Ayrıca HTML5 ve CSS 3 gibi yeni standartlar için Vega isimli yüksek performanslı bir grafik kütüphanesi de bu sürümde yer alan önemli özellikler arasında.


Mac için özel özellikler

Mac için özel değişikliklere bakacak olursak; Opera'nın Cocoa iskeleti, birleşik araç çubuğu, kendi içinde gelen kullanıcı arayüzü değişiklikleri, MacBook ve MacBook Pro uyumlu çoklu dokunmatik Gesture desteği göze çarpıyor.

Mac OS X 10.4 ve üstü Intel Mac'ler yeni betayı kurabilirler. Windows kullanıcıları da beta'nın yeni sürümünü aynı adreste bulabilir.

2 Yorum:

Eminim Operayı hala kullanan vardır ama eskisi kadar olmadığına eminim. Gözden bir kere düştü. Chrome Mozille Explorera göre sanırım çok az sayıda kullanıcısı var...

Bence google chorme mozilladan daha iyi .Ama opera nın
chorme den daha iyi olduğunu düşünüyorum.Çünkü chorme
bazen donuyor.Ve açtığınız sayfalar gidiyor.

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More