Subscribe

Anti-virüsler yöntem değiştiriyor!

Panda ve Norton'dan sonra Trend Micro'da güvenlik sistemini değiştiriyor. İşte yeni TM...


Güvenlik firması Trend Micro, PC'nin performansını düşürmeden anti-virüs koruması sağlayan bir yazılım geliştirdi. Bu iş için firma, yazılımın bileşenlerini bulutta depolayacak.



CeBIT'te tanıtılmış olan Trend Titanium Security for Netbooks isimli yazılım 2009'un sonundan bu yana Asus PC'lerde ön yüklü olarak geliyor. Trend Micro'ya göre güvenlik çözümü özellikler küçük ölçekli firmalara ve son kullanıcılara hitap ediyor.

Daha az imza güncellemesi

Güvenlik çözümünün hızlı olması ve az kaynak tüketmesi için firma, çevrimiçi hizmetleri kullanıyor. Trend Micro'dan Carol Carpenter'ın yaptığı açıklama şu şekilde: "Mümkün olduğunca fazla özellik bulutta depolanıyor." Bu sayede bant genişliğini kullanan sık aralıklı imza güncellemeleri en aza indirilebiliyor.

Davranış tabanlı ve sezgisel zararlı tanıma önceden olduğu gibi PC'de gerçekleştirilecek. Şu an için haftada bir kez güncelleme yapılması yeterli oluyor. Bunların da PC'yi yavaşlatmaması için güncelleştirmeler sadece bant genişliğinin yüzde 50'si boşta ise ve tam ekranda çalışılmıyorsa internet üzerinden PC'ye gönderiliyor.



 CHIP

0 Yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More